Dagens middag - bakad sötpotatis med laxröra

 
Bakad sötpotatis med laxröra och sallad
4 portioner
 
4 medelstora sötpotatisar
Fyllning
1 bit varmröktlax - 500-600 gram
1 medelstor rödlök
10 cm gurka
1/4 bukett blomkål
1 1/2 msk senap
2 msk dill (fryst)
1/2 dl torkad tranbär
2 vitlöksklyftor
2 msk majonäs
2 msk creme fraiche
salt och peppar
 
Strimlad salladsblad vid sidan
 
Gör så här:
Ugn på 225 grader. Tvätta sötpotatisen och rulla in dem i matfolie och stick några håll i potatisen.
Ställ på galler i mitten av ugnen.
Gör fyllningen: ta fram en bunke och smula ner laxen. Finhacka löken, strimlan gurkan och blomkålen som lägg i bunken. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Skölj salladen och skär i mindre strimlor.
Sötpotatisen är klar efter ca 45 minuter (beroende på storlek), stick med en kniv för att känna efter. En väldigt enkelt och lätt middag och vill man att det ska ta mindre tid för sötpotatisen, får du micra den tills den är mjuk (ca 8-12 min).
 
Mums fillebabba :)