Mening med livet = att va lycklig!

 
Jag och min sambo tittade på en serie igår och där kom på tal om att man som människa antingen vill ha en "mening med livet" eller att välja att va lycklig. Man kan då inte ha både och........Jag började fundera på detta samtalsämne som hölls under serien igår och börja dras mer åt att jag enbart jobbar för en "mening med livet" (där man ofta tittar tillbaka och strävar framåt och inte lever i nuet).
Jag och min sambo diskuterade detta och han anser att man visst kan ha en mening med livet genom att va lycklig, och då mådde jag genast bättre.
Har jag sagt att jag har en underbar sambo :)
Är faktiskt sant att en mening med livet är faktiskt att välja att va lycklig. Jag vill verkligen sträva efter detta.
Om jag ska va ärlig lever jag sällan i nuet utan tänker ofta hur jag kan bli bättre, oftast handlar detta om jobbrelaterade situationer, liksom njuter aldrig av att va där jag är. Detta har troligen stressat mig under en längre tid. Kan även prägla ledigheten då jag sällan bara kan sitta i nuet utan det ska hända saker hela tiden. Joacim får ibland dra ner mig till jorden igen och det är jag tacksam över.
 
Lever du för en mening med livet eller är du en lycklig människa eller känner du att du även kan ha både och?
 
Därmed har jag bestämt mig för att börja en kurs ikväll som heter Vinyasa flow. Kursen är fram till jul. Det är min kompis Petra Tillgren som driver Prebalans som har denna kurs.
 
Kan rekommendera dig som vill testa på riktigt bra, seriös yoga och andra typer av yogaklasser att besöka hennes hemsida.
 
http://www.prebalans.se/
 
Vinyasa yoga härstammar från Ashtanga yogan och betyder att synkronisera rörelse med andetag. I det hela tränas andning, med meditation och dynamisk träning.
 
Denna vackra kvinna som driver Prebalans.