Smaskens glutenfri äpplepaj
Igår var jag sugen på något gott och vill ändå att det ska var nyttigt fastän jag är gravid. Tycker det är mycket viktigt att hålla en god kosthållning.
Äpplepaj med vaniljsås
4 portioner
Fyllning
2 stora äpplen (skalet kvar)
2 krm kanel
2 krm kardemumma
3 msk kokosflingor
2 msk steviasocker (finns på Ica Maxi) eller kokossocker
Deg
2 dl mandelmjöl
1 dl glutenfri havregryn
2 msk kokosolja (rumsvarmt)
2 msk stevia socker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
nypa salt
Gör så här:
- Ugn på 200 grader.
- Smörj en ugnsform med lite kokosolja och skiva äpplena som läggs i en plastpåse. Strö i kanel, kardemumma, kokosflingor och steviasockret. Blanda ihop och ner i ugnsformen.
- Blanda ihop alla ingredienser till degen och strö över äpplena. Jag klickade över laktosfri smör innan jag satte in pajen i ugnen, går lika bra med kokosolja.
- I ugn ca 25-30 minuter. Äpplena ska va mjuka och fint yta.
Servera med hemmagjord vaniljsås.
Min vaniljsås
- Blanda i en bunke 3 dl krämig kokosmjölk/grädde, 1 äggvita, 1 tsk vaniljsocker.
- Ställ i frysen i ca 30 minuter.
- Vispa upp snabbt och servera.
